![]() |
Soru:"Ön Çapraz Bağ Yaralanması"
levent altınel hocama 2006 yılında acl rüptür amaliyatı olmuştum amaliyattan sonra şikayetlerim agrılarım devam etmişti .defalarca gelmeme ragmen sorunum çözülmemiş ben de afyon devlet hastanesi ortapeti toktorlarından mehmet yılmaz hocama muayene oldum mr çektirdi. operosyona karar verdi.operesyonda bağ etrafında doku gelişmesi oldugu görüldü.hocam gelişen dokuları temizlendigini söyledi.ama şikayetlerim bitmedi.tekrar ilk bağ amaliyatını yapan levent hocama gittim.hocam tekrar operesyona karar verdi. operesyon sonucunda sıkışma oldugunu bunu da giderildigini söyledi. aradan 2 yıl geçmesine ragmen eski saglıgıma kavuşamadım.diz üstü oturamıyorum çok ağrı yapıyor.tekrar doku gelişmesi olmuş olabilir mi. Prof.Dr. Yaman Sarpel 16. 19:01:59 ön çapraz bağ yaralanmalarından sonra yapılan operasyonların sonuçları genellikle iyidir. Ama diz önü ağrısı denen ağrı çeşitli nedenlerle oluşabbilir. Bazı kıkırdak sorunları da ağrı yapabilir. Operasyon sonrası rehabilitasyon proramınıniyi uygulanması ağrıları azaltabilir, yok edebilir. Bu yakınmalarınızı doktorunuzla tekrar paylaşmanızı, bu arada da egzersizlerinizi yapmanızı öneririm. Kilo sorununuz varsa kilo vermeniz de sizi rahatlatabilir.Geçmiş olsun Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |