ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bunları Biliyor Musunuz ? (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=488)
-   -   Bill Gates bile açıklayamıyormuş.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=45692)

meLankoLik_asaLet 05-11-2008 05:45 PM

Bill Gates bile açıklayamıyormuş..

Boş bir world dosyası açıp
=rand(200,99)

yazıp enter'e basalım..
çoooq ilginç di mi?

(alıntı)

sudenaz 05-11-2008 06:04 PM

Cevap : Bill Gates bile açıklayamıyormuş..

aaaa valla çok ilginç ya nasıl oldu birden sayfalarce yazı çıktı karşıma şaşırdım aynı cümleyi tekrarlamış aslında iyi bişey öğrenmiş oldum tşkler paylaşım için...

seyito 05-11-2008 06:09 PM

bende bişey olmadı yaff nasıl yaptınız siz

meLankoLik_asaLet 05-11-2008 06:11 PM

boş world sayfasını açıp =rand(200,99) yazıp enterlayın sizde görcksiniz.. :)

seyito 05-11-2008 06:16 PM

bende onu demeye çalışıyorum aynısını yaptım olmadı yazı boyutu nedir yazı tipi nedir onu sormaya çalışıyorum tşkler.:(:img-cray:

meLankoLik_asaLet 05-11-2008 06:17 PM

tipi, boyutu,rengi fark yapmıo.. :S:S

meeti 01-24-2009 05:47 PM

aynen yaf. değişik bir sey. benim anlamadığım hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstüne neden atlıyor....

Aragorn561 01-24-2009 06:08 PM

bilmiyorum ama bunu bill gates neden açıklayamıyor ben onu merak ediyorum

bu program süper bilgisayarlarla ve büyük şirketlerle birlikte yapılıyo o yüzden böyle bir açık olması ve bu açığın türkçe olması çok ilgingç

inci_tanesi 01-24-2009 06:10 PM

Alıntı:

meeti tafarından gönderildi (Mesaj 254760)
aynen yaf. değişik bir sey. benim anlamadığım hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstüne neden atlıyor....

aynen bnde orayı anlamadım??
tşkrlr

meLankoLik_asaLet 01-24-2009 06:17 PM

Gerçek: rand() fonksiyonu içindeki ilk sayı paragraf sayısını, ikincisi ise her paragraftaki cümle sayısını verir. Tabii bu rand(200,99) yazıldığında “Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.” cümlesinin neden 200 paragrafta 99’ar kere tekrarlandığını açıklamıyor.
“Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.” cümlesinin asıl değeri İngilizce tercümesinde saklı: “The quick brown fox jumps over the lazy dog.” Bu cümle İngiliz alfabesindeki tüm harfleri içerir. Dolayısıyla örneğin yeni bir font denemek istediğinizde bu cümle oldukça kullanışlı olabilir. Ancak Microsoft Office’in Türkçe sürümlerinde bu cümle aynen Türkçe’ye çevrilince ortaya şirin olmaktan öteye gidemeyen bir cümle çıkmış. Aslında “=rand(200,99)”ı İngilizce bir Office’te yazarsanız, Bill Gates’in rahatça açıklayabileceği bir durum oluşur. Bu sırada Microsoft’la ilgili her e-postanın Bill Gates’in bilgisini sorgulaması da apayrı bir tartışma konusu…

Aragorn561 01-31-2009 01:07 PM

waaay aydınlattığın için çok sağol gerçekten anladım(sonunda)

izmirlihuso 02-04-2009 04:34 PM

Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlarHızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar
BÖLEE BİŞŞEYYYYY:d YAZIYO