![]() |
Küçükbostancı Köyü Merkez Balıkesir
Küçükbostancı Köyü Merkez Bilgileri - Küçükbostancı Köyü Hakkında - Küçükbostancı Köyü Tanıtımı -Küçükbostancı Köyü Resimleri
İlçe: MERKEZ - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/757 1997/765 İle Uzaklığı: 8 km İlçeye Uzaklığı: 0 km Rakım: m Balıkesir Bilgiler Nüfus 687237551 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 10000 Alan Kodu 0.266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Merkez Web Sitesi http Küçükbostancı Köyü, Balıkesir ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe Köyün bilinen yakın tarihi hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemek kültürü hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Coğrafya Balıkesir iline 8 km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 687 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Türkiye'de yetiştirilen badem fidanının yüzde 73'ünü Küçükbostancı köyü karşılamaktadır. Altyapı bilgiler Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. Ayrıca köyde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Köyde sağlık kuruluşu bulunmamaktadır. Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |