![]() |
Bugün Ölmeyi Düşündüm
Ne çok sevmişim seni meğer; senin umurun değilken. Baharlarıma yağmur düşmüyor artık! Topraklarımı bırakmadım nadasa, yok bereketi sensiz. Şimdi kendimi kahrediyorsam akılsızlığımın bedeli. Öyle bir yük var ki omuzlarımda,kendim dahi değilim farkında! Yılların içinde yitirdim umutlarımı... Sevgi dolu düşlerimi uykumda kaybettim. Kabul ediyorum; seni ben çağırdım yanlış yaptım. Hep senin sokaklarında çıkmazdaydım. Kumdan kalelerim yıkıldı çoktan... Oysa, biliyordum dalgalanacaktı deniz. Tuğlasını umutlarımdan yaptığım şatomu rüzgar uçuracakı çıkınca fırtınalar. Ve yine biliyordum; bu fakir aklımı yaksan da unutmaktan! Biliyormusun nasıl pişmanım kendimi bırakmaktan? Sen yokken de yoktum aslında, tanımsız bir ömrü yaşamaktan. Biliyordum yaşamak gerekiyordu hayata, ağır da olsa yükünü taşımak. "Ama" sana yalan söyledim bugün ölmeyi düşündüm aslında! Hadi,utandır beni seni seviyorumlara, haykırışlarıma...Haykırışlarım için, senden vazgeçmek için, bunu başaramadığım için de! Önce utandır sonra affet beni seni sevişlerimden. Hüznlerime gözüm gibi sakladığım seni sök hayatımdan! Hasretleri al yüreğimden yaşanmamış sayayım sensizliğimi. Kaybet beni coğrafyanda, sürgün et beni bilmediğim ülkene. Bir kerecik sen ol gel bana kurtar beni benden senime dokunmadan. Anılar gözüme düşüyor kül olmuş sevdalarım. Hani bitti ya her şey! Öldü diğer sevdalar. Ben nisan da çalsam olmayan adresinin kapısını,AÇARMISIN? Bugün seni sevdiğim gün bul beni. Önce vur yüzüme! Seni yüzsüzce sevmelerimi yine üz, yine ağlat aklılköy meydanın da unut beni! Bir de sol yanına sor beni! Demiş ya şair "yarın gideceksen bugün unut beni." Sana yalan söyledim; bugün önce ölmeyi sonra seni düşündüm. Kahretsin! ölmeyi yine beceremedim seni unutmayı beceremediğim gibi!... Alıntı |