![]() |
Kiraz Tuzlusu Kavurması (Karadeniz)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Malzemeler : 4 kase tuzlu kiraz - 3 adet soğan - 2 kaşık tereyağı -l fincan tereyağı - tuz Hazırlanışı : Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kalın tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir. Kavurması : Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğ*ranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine ko*nur ve karıştırılarak kavrulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.