![]() |
Etli Ekmek (Kastamonu)
Malzemeler:
Hamur için: 1 kg un Yeteri kadar tuz Harcı için: Yarım kg kıyma 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber Ekmeği yağlamak için tereyağı Yapılışı: Un, tuz ve suyu yoğurup hamur yapın. Yarım kg kıymayı derin bir kaba koyun, üzerine soğanları rendeleyin. Karabiber ve tuz ekleyin. Biraz suyla kıymayı sulandırıp, macun haline gelene dek karıştırın, önceden hazırladığınız hamurdan küçük bezeler koparıp, 30 cm çapında açın. Hamurların yarısına kıymayı koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın, üzerlerini tereyağıyla yağlayın. Teflon tavada çevirerek pişirin. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.