![]() |
Sigara Ve Kanser
Arkadaşlar merhaba ben size sigara ve kanser oluşumunda kendimi örnek göstereceğim. Ben 56 yaşındayım yıllarca günde 1 paket sigara içtim. aynı zamanda kendimede çok iyi bakıyordum veya baktığımı zannediyordum.2005 yılının mayıs ayına kadar,bir tesadüf sonucu bir doktor arkadaşım bazı tahliller ve tetkikler yaptırdı. O tetkiklerde bazı bulgulara rastladı, ileri tetkiklerde mesanemde 4 adet tümöre rastlandı ve ameliyatla tümörler alındı 6 hafta kemoterapi gördüm.3 ay sonra ikinci operasyonu geçirdim. Tamamen temizlendi, ancak ben şanslıydım çünkü hastalık başında yakalandı ve temizlendi iki yıldır yapılan kontrollerde Allah'a şükürler olsun hiçbir şey kalmadı. o zaman dan beri sigarayı bıraktım. baş nedenlerinden bir tanesi en önemlisi sigara imiş şimdi o kadar rahatım ki anlatamam sporumu yapıyorum, ağzımın tadı yerinde,kısacası şöyle söyliyeyim saçımızdan ayak tırnağımıza kadar vücudumuzun her milimetre karesi rahatlıyor. dostlarım, dost zannettiğim sigara illeti beni arkadan vurdu bende onu boşadım. Diyorumki keşke çok daha evvel bıraksaydım. Sizlerden bir büyüğünüz olarak ricam bir an evvel bırakmanız, hele de bayan arkadaşlara daha fazla zarar veriyor, ne olursunuz kendinize kötülük yapmayın şu illeti bırakın, beyninizde bitireceksiniz, o illet sizden daha güçlü değil inanın bir aya kadar sabır bakın ondan sonrası nasıl kolay gelecek. sigarayı bırakmaya karar verdinizmi bol bol yürüyüş,spor,temiz hava ve bolca su için sigara içilen yerlerden mümkün olduğunca uzak durun,başaracaksınız. sigarasız bir dünya ve toplum temennisiyle |