ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kurubaklagilleri Sebzeyle Pişirerek Zenginleştirin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=43531)

mate 04-07-2008 06:35 PM

Kurubaklagilleri Sebzeyle Pişirerek Zenginleştirin
 
Kurubaklagiller, protein ve lif kaynağıdır. İyi pişirilmedikleri zaman gaz ve şişkinlik yaparlar. Bunları pişirmeden önce akşamdan suda bekletin ve bu suyu dökün. Kurubaklagiller genellikle etle pişiriliyor. Protein kaynağı oldukları için bunların etle tüketilmesine gerek yoktur. Kurubaklagiller etsiz pişirildikleri zaman da vücut için gerekli olan proteini karşılarlar. Sebze ile pişirildiklerinde ise, hem sebzeyi protein yönünden zenginleştirir, hem de C vitamini, demir ve kalsiyumun vücutta kullanılmasına yardım ederler.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.