![]() |
Bursa'nın Cevizli Lokumu....
Bursa'nın cevizli lokumu....
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Cevizli lokum Bursa'nın Malzemeler: Hamuru için: *4 su bardağı un *1 paket kuru maya instant *1 tatlı kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *aldığı kadar ılık süt İçi için - *1 su bardağı çekilmiş ceviz *1 çay bardağı sıvıyağ *1 tatlı kaşığı yenibahar *1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için: 1 yumurta sarısı ;1 yemek kaşığından az yoğurt:susam HAZIRLANIŞI: Unu, kuru mayayı, şekeri, tuzu ve sütü ilave edip hamuru karıştırıp 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz hamuru bol yağ yardımıyla yuvarlak açılıp inceltilir. Üzerine çok az iri çekilmiş ceviz tarçın ve yenibaharı karıştırıp serpiştirilir.Rulo şeklinde sarılıp dilimlenir tepsiye dizerken yuvarlak içleri yukarı gelecek.Hamuru 10-15 dakika mayalanması için bekletilir.Üzerine yumurta sarısını yoğurt karışımı sürülür susamıda serpip 170-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.sonra afiyetle yiyiyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.