ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Susuz Helva Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430320)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:16 AM

Susuz Helva Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER

125 gr.tereyağı

1/2 subardağı sıvıyağ

3 bardak un

200 gr kadar ceviz

1 bardak şeker

YAPILIŞ

-Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alın,teflon tarzı bir tencere kullanırsanız işiniz daha kolay olur..Unu ekleyin ve kavurmaya başlayın ,un tamamen göz kararı ekleniyor yağın kaldıracağı bir miktar için bu ölçü yeterlidir sanırım ama gerekirse biraz daha un ekleyebilrsiniz..

-Un helvası yapar gibi unu iyice kavuruyoruz bu aşama biraz sabır gerektirir haberiniz olsun.Unun iyice kavrulduguna emin olunca cevizin yarısını döverek ekleyin ve 1-2 dk daha kavurun.

-Tencereyi ocaktan alın ve bir süre bekleyin.4-5 dk kadar

-Şekeri ekleyin,güzelce karıştırın.

-Bir servis tabağına veya Burcunun yaptığı gibi tek kişilik porsiyonlar olarak kağıt kalıplara ayırın,ve üzerini cevizle süsleyin.Sıcak servis yapın..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.