| Prof. Dr. Sinsi |
08-13-2012 01:47 AM |
Yeşil Ceviz Reçeli - Yeşil Ceviz Reçeli Yapilisi - Tarifi
Malzemeler
50 adet yeşil ceviz
50 adet badem
50 adet karanfil
1.250 gram şeker
2 adet limonun suyu
1/2 su bardağı limon suyu
1/2 kg sönmemiş kireç
Yapilisi - Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun.
- Tam baş kısmından bir kesik yapın.
- Geniş bir kaba alın.
- Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
- Suyunu hergün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin.
- Sekizinci gün suyunu dökün.
- Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun.
- Kireci temiz bir tülbente koyup, ağzını sıkıca kapatın. Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun.
- Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin ve cevizleri birkaç su yıkayın.
- Genişçe bir tencereye aktarın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin.
- 5 dakika kaynatın.
- Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın.
- Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın.
- Soğuk sudan geçirin.
- Tekrar tencereye aktarın.
- Yaklaşık 45 dakika kaynatın.
- Yeterince yumuşayıp, yumuşamadığını kontrol edin.
- Cevizleri başka bir tencereye aktarın.
- 2 adet limonun suyunu ve üzerini örtecek kadar suyu ekleyin ve 2 saat bekletin.
- Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun.
- Cevizleri tekrar başka bir kaba alın.
- Üzerine şekeri ekleyin.
- Bu şekilde 1 gece bekletin.
- Sabah cevizlerin üzerine bir buçuk su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın.
- Şeker eriyene dek karıştırın.
- Ateşten alıp ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin.
- Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın.
- Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun.
- Ilıyınca ağızlarını kapatıp kaldırın
|