![]() |
Bademli Kıtır Çikolata Tarifi - Bademli Kıtır Çikolata Yapılışı
Bademli Kıtır Çikolata Tarifi - Bademli Kıtır Çikolata Yapılışı
MALZEMELER 1 Su Bardağı Kabukları Çıkarılmış ve Fırında Kıtırlaştırılmış Badem 2/3 Su Bardağı Toz Şeker 1/2 Su Bardağı Su YAPILIŞ TARİFİ Ön hazırlık olarak düz bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım. Kabuğu çıkarılmış ve fırında kıtırlaştırılmış bademleri fırın tepsisine eşit olarak yayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştıralım. Kısık ateşte kaynatmadan, ara sıra kabın kenarlarına yapışan şekerlerden kurtarmak için fırçayla temizleyerek, karıştıralım. Şeker eriyince karışımı kaynatalım.10-15 dk. karışım karamel rengi alana dek pişirmeye devam edelim. Hazırladığımız karameli hemen bademlerin üzerine dökerek katılaşmaya bırakalım. Kıtırları küçük küçük veya küçük parçalara kıralım. Çikolatayı küçük, ısıya dayanıklı bir kaba alalım. Su dolu başka bir kabın içine oturtup, ocakta yavaş yavaş karıştırarak eritelim. Kabı ocaktan alalım. Kıtırların uçlarını çikolataya batıralım. Alüminyum folyo kaplanmış bir tepside donmasını bekleyelim. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.