![]() |
Pekmez Soslu Su Muhallebisi Tarifi Yapılışı
muhalebi tarifleri - pekmezli muhallebi nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler- 750 ml süt 250 ml su 2 yemek kaşığı toz şeker 3/4 su bardağı nişasta 1 yemek kaşığı un 1 tutam tuz Üzerine- Pekmez - pudra şekeri Yapılışı- Orta boy bir kaseye nişasta ile un konur içine yavaş yavaş su ilave edilerek karıştırılır ve pürüzsüz hale gelmesi sağlanır. Tencerede süt-şeker ve tuzla birlikte kaynatılır,devamlı karıştırılarak içine nişastalı karışım sicim gibi akıtılır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve suyla çalkalanmış dikdörtgen pyrexe 1- 1 1/2 parmak kalınlığında dökülür. Üst kısmı ıslatılmış spatula ile düzeltilir ve soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletilir. Servis yaparken ıslatılmış bıçakla kare kesilerek üzerine önce pudra şekeri serpilir ardından pekmez gezdirilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.