ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kadayıflı Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429902)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:26 AM

Kadayıflı Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
 
kadayıflı tatlılar - kadayıflı muhallebili tatlı - kadayıf tatlısı tarifleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


KADAYIFI İÇİN MAKZEMELER :

250 gr tel kadayıf

3 yemek kaşığı margarin

4 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı iri çekilmiş findık


Önce kadayıflarımızı tepside kurutalım.Elimizi sürdüğümüzde kadayıflar tel şehriye kuruluğunda olması gerekiyor.Büyük bir tava veya tencerede margarini eritelim üzerine kadayıfı ilave edip kızarana kadar kavuralım.Kızarmaya yakın şekeride ilave edip 2-3 dakika karıştıralım.En son olarak 1 su bardağı iri çekilmiş fındığı ilave edip 2 dakika daha kavuralım sonra altını kapatalım.



MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER :

Muhallebisi İçin

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 poşet krem şanti

3 yemek kaşığı tepeleme un

1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı


Sütü,şekeri,unu tencere koyalım mikserle karıştıralım topak olmasın diye daha sonra ocağın altını yakalım kaynayana kadar karıştıralım kaynamaya yakınken damla sakızını küçük parçalar halinde ilave edelim. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra altını kapatalım.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 poşet krem şantiyi ilave edip 5 dakika çırpalım.


Kavurduğumuz kadayıfların yarısını borcama koyalım.Üzerine bastırarak sıkıştıralım.Hazırladığımız muhallebiyi üzerine dökelim.Kalan kadayıfla üzerini kapatıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim.Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.