![]() |
Çatal Lokması Tarifi Yapılışı
Çatal Lokması Tarifi - Çatal Lokması Yapılışı - Çatal Lokması Malzemeleri
Malzemeler: - 3 su bardağı un - 1 su bardağı yoğurt - 2 yumurta - 2 çay kaşığı kabartma tozu - 2 su bardağı sıvı yağ - 6 yemek kaşığı bal Hazırlanışı: Derin bir kaba unu döküp ortasını açın. Sıvıyağ hariç bütün malzemeyi kaba ekledikten sonra pütürsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurunuzu silindir şeklinde yuvarlayın. 5 cm’lik parçalara bölün. Her parçanın 2 ucunu ½ cm kadar kesin. Hazırladığınız lokmaları kızgın sıvı yağda kızartıp emici kağıda çıkartın. Üzerine bal gezdirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.