![]() |
Balık Köftesi Tarifi Yapılışı
Malzemeler:
- İsteğe göre alabalik), 400 gr. yaklasik (siz baska buyuk, etli baliklarlada deneyebilirsiniz.) - 1 yumurta - 1 orta boy sogan - 1/2 su bardagi bayat ekmek (makineden gecirilmis) - 1 yemek kasigi limon suyu - 1 cay kasigi kadar ince rendelenmis limon kabugu rendesi - 1 cay kasigindan az kuru biberiye, hafifce ezilmis Eger yoksa damak zevkinize gore baska baharatlarla deneyebilirsiniz. Yada once birkere sade deneyip sonra icine ne yakisacagina siz karar verin) - tuz, karabiber not: original tarifte 1/2 bardak kadar dogranmis yesil biber ekleniyor, isterseniz koyabilirsiniz. Yapilisi: - baligi iyice bir kasenin icinde catalla ezip ufaltin. - Diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin. - Orta buyuklukte kofteler yapin. - Kizdirilmis hafif yagli tavada iki tarafi iyice kizarana kadar pisirin. (Siviyagi cekerse biraz daha piserken ilave edin.) servis onerisi: Yaninda patates kizartmasi ile veya durumluk yufka ekmek arasina rende havuc ve kirmizi lahanali salata ile birlikte servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.