ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Balık Köftesi Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428000)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:41 AM

Balık Köftesi Tarifi Yapılışı
 
Malzemeler:

- İsteğe göre alabalik), 400 gr. yaklasik
(siz baska buyuk, etli baliklarlada deneyebilirsiniz.)
- 1 yumurta
- 1 orta boy sogan
- 1/2 su bardagi bayat ekmek (makineden gecirilmis)
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 1 cay kasigi kadar ince rendelenmis limon kabugu rendesi
- 1 cay kasigindan az kuru biberiye, hafifce ezilmis Eger yoksa damak zevkinize gore baska baharatlarla deneyebilirsiniz. Yada once birkere sade deneyip sonra icine ne yakisacagina siz karar verin)
- tuz, karabiber
not: original tarifte 1/2 bardak kadar dogranmis yesil biber ekleniyor, isterseniz koyabilirsiniz.

Yapilisi:

- baligi iyice bir kasenin icinde catalla ezip ufaltin.
- Diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin.
- Orta buyuklukte kofteler yapin.
- Kizdirilmis hafif yagli tavada iki tarafi iyice kizarana kadar pisirin. (Siviyagi cekerse biraz daha piserken ilave edin.)

servis onerisi:

Yaninda patates kizartmasi ile veya durumluk yufka ekmek arasina rende havuc ve kirmizi lahanali salata ile birlikte servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.