ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ciğer Kavurması Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427734)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:25 AM

Ciğer Kavurması Tarifi Yapılışı
 
Ciğer Kavurması Tarifi
Ciğer Kavurması Yapılışı
Ciğer Kavurması

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

CİĞER KAVURMASI

Malzemeler:
1 kg dana ciğeri
1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)
4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ
1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ
1 çorba kaşığı sirke
yarım çay bardağı sıcak su
1-2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır.(bu işlemi kasabınızda yapabilir).Soğuk su ile yıkanıp süzülür
Tavaya sıvıyağ ve margarin konur.Ciğer ilave edilir.Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur.
Soğan piyazlık doğranır. Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur.Daha sonra ciğerler üzerine konur.Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur.
Sıcak su ilave edilir. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.