![]() |
İngiliz Mutfağı
Dana Pirzolası
Malzemeler: * 4 dana pirzolası * 190 gr. (3/4 su bardağı) ekşi krema * 1 tatlı kaşığı hardal * ½ su bardağı baharatlı un (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılmış) * 1 yumurta (hafif çırpılmış) * 1 su bardağı galeta unu * 90 gr. (6 çorba kaşığı tereyağ) * 4 çorba kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Yapılışı: Pirzolaların her iki yüzlerini de hardallayınız. Baharatlı unu, çırpılmış yumurtayı ve galeta ununu ayrı tabaklara koyunuz. Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp silkeledikten sonra bir tabağa koyarak, buzdolabında 20 dakika bekletiniz. Bu arada fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtınız. Tabağı buzdolabından çıkarınız. Pirzolaların hepsini tek kat olarak alacak genişlikte bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca pirzolaları koyup 3-5 dakika, her iki yüzleri hafif kahverengileşene kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp bir delikli kepçeyle pirzolaların hepsini tek kat halinde alabilecek, ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarınız. Tabağı fırına sürüp, pirzolaları 15-20 dakika, keskin bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz. Bu arada, domates salçasını, limon kabuğunu ve kremayı, daha önce pirzolaları kızarttığınız tavay koyunuz. Tavayı orta ateşe oturtup sürekli karıştırarak, kaynama noktasına getiriniz. Altını iyice kısıp sosu 5 dakika pişiriniz. Pirzolaların bulunduğu cam tabağı fırından alınız. Tavayı da ateşten indirip, sosu ısıstılmış bir sos kasesine boşaltınız. Eti sos ile, sıcak sıcak servis ediniz. Yanında garni olarak taze fasulye, bezelye ve haşlanmış patates de servis edebilirsiniz. deneyin beğeneceksiniz. afiyet olsun......... |
İngiliz Mutfağı
ROAST BEEF
Malzemeler: * 1 adet bütün bonfile (Yaklaşık 1200-1500 Kg. Arası) * Biberiye 1 avuç * 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ * 1 çay kaşığı hardal * 1 tatlı kaşığı Worschster Sos * Karabiber, Tuz Yapılışı: Bonfilenin her iki baştan münasip miktar kesiniz. Ortadan çıkan muntazam parça Rozbif yapacağımız kısımdır. Baştan ve sondan çıkarılan parcalar muntazam kesilerek ve dövülerek ızgara Bonfile olur. Orta parça : Bir kaşık sıvı yağda ve yapışmaz tavada harlı ateşte her tarafı yanmaya yakın kızartılır. Bu şekilde etin suyu içinde kalacak şekilde şoke edilmiş olur. Dinlendirilerek ılık hale gelmiş Roast Beef üzerine hardal ve Worchster suyu sürüldükten sonra bolca biberiye otuna bulanır. tuz, bolca karabiber konur ve aluminyum kağıdına sarılarak her tarafı kapatılır. 250 dereceye ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika bırakılır. Bu şekilde Roast Beef hazırlanmış olur. Aluminyum kağıttan çıkarılır bir gün soğutucuda bırakılınca et daha bir toparlanmış olur ve kolay kesilir. Özelliği mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesilerek mayonezle servis edilmesidir. bekletme süresini düşünmezseniz yapımı kolaydır. afiyet olsun..... |
İngiliz Mutfağı
Hash Brown
Malzemeler: * 4 adet patates * 2 adet havuç * 1 büyük lahananın 4/1 * 1 su bardağı haşlanmış bezelye * 2 adet uçları kesilmiş ve çok az yağda kızartılmış sosis (miktarını arzusuya göre yükseltmek mümkün). Yapılışı: Çok vakit almayan ve bir o kadarda eğlenceli bir yemek. Patatesler, havucun bir tanesi ve lahana iyice haşlanır. Sonra bunlar iyice ezilir ve isteğe göre şekil verilir. Sonra una bulanıp 1 kaşık yağda kızartılır. Diğer havuçta haşlandıktan sonra çubuk çubuk kesilir. Pişirme işlemi bittikten sonra tabağımız "Hash Brown'lar" (yani patates, lahana, havuç karışımı toplar), çubuk havuçlar, bezelye taneleri ve çiçek gibi açmış sosislerle dekore edilir. çocukların çek seveceği bir yemek afiyet olsun..... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.