![]() |
≫Karşiliksiz Sevgi≪
> Karşılıksız Sevgi...... Bu, Kuzey Irakta savaşan ve sonunda evine
> dönecek olan Mehmet adında bir askerin hikayesidir. Mehmet evine > gitmeden önce, İstanbul'da bulunan anne babasına telefon açtı. Sevgili > anne ve babacıgım, sonunda eve geliyorum ama birşey sormak istiyorum. > Bir arkadaşımı da beraber eve getirebilir miyim?Tabii ki ' diye > cevapladılar. 'Onunla tanışmaktan mutluluk duyarız'. Ama bilmeniz > gereken birşey var' diye Mehmet devam etti,'o savaşta ağır yaralandı. > Kara mayınına bastı ve kolu ile bacağını kaybetti. Başka gidecek > hiçbir yeri yok. Onun bize gelmesini ve bizimle yaşamasını istiyorum'. > ''Bunu duyduğuma çok üzüldüm oğlum, belki kalacak başka bir yer > bulması için ona yardımcı olabiliriz' 'O hayır , onun bizimle > yaşamasını istiyorum der..'' 'Oğlum,' dedi babası, 'sen ne istediğinin > farkında değilsin. Böyle büyük bir sorunu olan birisi bizi çok > rahatsız eder.Bizim kendi hayatımız var ve böyle farklılığa izin > veremeyiz. Bence sen eve gelmeli ve bu çocuğu unutmalısın. O kendi > yaşamını devam ettirmenin bir yolunu bulacaktır.' O andan sonra, > Mehmet telefonu kapattı. Anne ve babası ondan başka bir söz > duymadılar... Birkaç gün sonra, İstanbul polisinden bir telefon geldi. > Oğullarının bir binadan düşerek öldüğünü söylediler. Polise göre > intihardı. Anne ve baba telaşla uçağa binerek oğullarının teşhisini > yapmak için atladığı ildeki devlet hastanesinde bulunan teşhis morguna > gittiler. Mehmeti teşhis etmişlerdi. Ama gözleri faltaşı gibi > açılarak... , Bilmedikleri birşeyi farkettiler. Mehmetin bir bacağı ve > bir kolu yoktu... Bu hikayede ki anne ve baba bir çoğumuza benzer. > Etrafımızda iyi görünen ve neşeli insanları sevmek bize kolay gelir, > ama bize rahatsızlık veren özellikle bizim kadar sağlıklı olmayan, > bizim kadar güzel olmayan ve bizim kadar zeki olmayan insanlardan uzak > durmayı tercih ederiz. Çok şükür ki bizi bu kategoride gören birisi > yok. Karşılıksız sevmeyi başaran birisi sonsuza kadar ailemizdendir ne > kadar çirkin ne kadar fakir ne kadar engelli olursak olalım. Bu gün > yatmadan önce ALLAH'a biraz daha dua ederek insanları oldukları gibi > kabul etmemizi sağlamasını isteyelim ve ne kadar farklı olurlarsa > olsunlar onlara karşı daha anlayışlı olabilmeyi isteyelim. Arkadaşlar > çok nadir bulunan cevherlerdir. Onlar sizi güldürür ve başarmanız için > destekler. Bazen tek kelime bazen bir cümle paylaşırlar ama her zaman > kalbinizi ona > > >açmanızı > >beklerler....!!!! Şimdi 2 seçeneğiniz var. > 1) Bu yazıyı kimseye hiç okumamış ve kalbinize hiç dokunmamış gibi davranın. > 2) Ya da arkadaşlarınıza gösterebileceğiniz kadar ilgi gösterin |