| Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:14 AM |
Milföy Çanağında Köfte
Milföy Çanağında Köfte
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
- Yarım paket mantı makarna
Süslemek için
Fesleğen
Hazırlanışı
- Makarnayı haşlayıp bir kenara alın.
Diğer tarafta kıyma, 1 soğan rendesi kurutulmuş ekmek ,yumurtanın akı ve baharatla misket büyüklüğünde köfteler yapın.
- Üzerine biraz un serpip tavada yarı kıvamda kızartın. Domatesi küp doğrayın. Sıvıyağdasoteleyip bezelye ile karıştırın.
- Milföy çanağı için kelepçeli kalıbınızın büyüklüğüne göre ( 10 tane kullanılabilinir) milföy yapraklarını kare şeklinde yan yana getirip merdane yardımı ile büyütüp yuvarlak olarak kesin.
- Kalıbınızın içine yerleştirip kenarlarını kesin.
- Rengi sararana kadar pişirin. İçine makarna,domatesli sos karışımını doldurun.
- Üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirip 10 dakika daha fırında tutun.
- Kalan milföy parçalarını tekrar birleştirip yuvarlak bir parça kapak yapın.
- Kapağın üstünü yine hamurlarla süsleyip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin.
- Fırından çıkan milföy çanağının üzerine bu kapağı kapatarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Hobi sayfam sitesinden alıntıdır.
|