ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391120)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 


Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır... Peki, kahve ile lezzetlendirilmiş bir dilim pastanın?

Kahveli Pasta

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler

Kek için:
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 büyük paket (160 gram) bitter çikolata
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı filtre kahve
Kahve sosu için:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı filtre kahve
  • 1 çay bardağı pudraşekeri
  • Yarım paket vanilya

Üzerine:
  • 200 gram hindistancevizi
Yapılışı
  • Kek için margarini, yarım bardak şekeri ve bitter çikolatayı bir kaba aktarıp, kısık ateşte 3 dakika eritin.
    Blenderde yumurta ve muzu çırpın. Üzerine çikolatalı karışımı ve unu ekleyip karıştırın.
    Son olarak kabartma tozunu katın ve fazla karıştırmadan, yağlanmış, unlanmış dikdörtgen fırın kabına döküp yayın.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir kapta iyice çırpın ve tencereye aktarıp ocakta koyulaşıncaya dek pişirin. Soğumaya bırakın. Hindistancevizini tavada, rengi dönene dek kavurun.
    Kahve sosu için, sıcak su, filtre kahve, pudraşekeri ve vanilyayı karıştırın.
    Pişen keki fırından çıkarıp ip yardımı ile ortadan uzunlamasına ikiye kesin.
    İlk parçanın üzerine kahve sosu döküp keki ıslatın.
    Üzerine soğuttuğunuz kremayı yayın.
    Son olarak diğer keki üzerine kapatın.
    Üzerine kalan kahve sosunu yayın.
  • Ardından kavurduğunuz hindistancevizini serpin. Dilimleyip servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 
Kahveli Krem Karamel



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzememler
  • 16 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • İki buçuk çorba kaşığı neskafe
Yapılışı
  • Öncelikle 8 çorba kaşığı tozşekeri, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile birlikte bir tavada karıştırın.
  • Tozşekerin rengi değişene kadar kavurup karıştırmaya devam edin.Küçük kalıpların içine bu karışımı eşit miktarda pay edin.
  • Ayrı bir tencerede 2 su bardağı sütü ve kalan 8 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın.
  • Süt ısınmaya başladığında yumurtaları ekleyin.
  • İyice çırptıktan sonra bu karışımı süzgeçten geçirin.
  • Neskafe ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.
  • Karamel döktüğünüz kalıplara bu karışımı pay edin.Kalıpları, içi su dolu bir tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 

Kahveli Fındıklı Kek


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler
  • 225 gram bitter çikolata (3 paket)
  • 115 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 3/4 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet yıldız anason
  • 1 su bardağı taze ekmek kırıntısı
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık

Şurubu için
  • 2 su bardağı neskafe
  • 3/4 su bardağı tozşeker
  • Yarım çay bardağı kahve likörü
Üzeri için:
Pudraşekeri ve krema


Yapılışı
  • 20 cm'lik kalıbı yağlayın. Tereyağıyla çikolatayı benmari usulü eritin.
    Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Yumurta, yumurta sarısı ve tozşekeri derin bir kaba alın.
  • Mikserle çırparak koyu bir kıvam almasını sağlayın.Yıldız anasonun tohumlarını çıkartıp havanda dövün ve yumurtalı karışıma ekleyin.
    Unu eleyin. Ekmek kırıntılarını ve dövülmüş fındıkları da ekleyin.
    Metal bir kaşık ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba yayın.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
    Diğer taraftan neskafeyi tozşekerle birlikte bir tencereye alın. Kısık ateşte tozşeker eriyene kadar 5 dakika kaynatın.
    Ocaktan alıp kahve likörünü ekleyin.
  • Neskafeli karışımın yarısını kekin üzerine gezdirin.Yarısını da servis yaparken üzerine gezdirin.
  • Kekin üzerine pudraşekeri serpin. Kremayla birlikte servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 


Kahveli İrmik Tatlısı



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı Türk kahvesi
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • Yeterince dondurma çubuğu
Süslemek için
2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

Yapılışı
  • Tüm malzemeyi bir tencereye koyup iyice karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
    Biraz ılındıktan sonra buz kalıplarına dökün. Her bir parçaya bir adet dondurmaçubuğu batırın.
    Buzlukta dondurun.
  • Kalıplardan çıkarıp üzerlerine dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 

Kahveli Krema


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler
  • 10 adet yumurtanın sarısı
  • 750 ml süt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • Bir buçuk su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı nescafe
Yapılışı
  • Sütü bir tencereye alarak üzerine boylamasına ikiye bölünmüş vanilya çubuğunu ekleyip ocağa oturtun. Kaynayınca ocaktan alın ve soğutup süzün.
    Ayrı bir yerde yumurta sarılarını tozşekerle çırpın ve üzerine yavaşça sütü ilave edin.
    Neskafeyi de ekleyin. Yeniden ocağa oturtup ağır ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp soğutun ve kuplara bölüştürerek servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 


Kahveli ve Çikolatalı Kek


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı damla çikolata
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 1 kahve fincanı neskafe
  • 1 kahve fincanı konyak veya rom
Sos için: 2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata


Yapılışı
  • Yumurtaları tozşekerle birlikte 3-4 dakika mikserle çırpın.
    Sıvıyağ ekleyip tekrar mikserleyin.
    Sütü ekleyin ve karıştırın.
    Kakao, neskafe, damla çikolata ve konyak veya romu ekleyin.
    Unu ve kabartma tozunu katıp tüm malzemeyi karıştırın.
    Yağlanmış kek kalıbına karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-60 dakika pişirin.
    Soğuması için bir kenarda bekletin.
    Sos için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı kekin üzerine gezdirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 

Kahveli ve Vanilyalı Parfe


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı krem şanti
  • 1 top vanilyalı dondurma
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı espresso
  • 10 adet çilek
  • 1 çay kaşığı pudraşekeri
  • 1 adet kivi
  • 1 adet nane yaprağı
Yapılışı
  • Krem şantiyi, vanilyalı dondurmayı, tozşekeri ve vanilyayı mikserde çırpın.
    Oluşan harcı ikiye bölün.
  • Harcın bir bölümünü espresso ile karıştırın. Küçük bir kalıbın alt kısmına yerleştirin.
    Diğer harcı da üzerine yerleştirip buzdolabının dipfrizinde 24 saat dinlendirin.
    Soğuyan parfeyi servis tabağına alın. 5 adet çileği ve kiviyi küp şeklinde doğradıktan sonra parfeyi meyvelerle süsleyin.
    Sosu hazırlamak için 5 adet çileği mikserde püre haline getirerek pudraşekerini ekleyin.
  • Sosu parfenin üzerine gezdirin. Nane yaprağını da yerleştirdikten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 
Türk Kahveli Kek


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
  • 250 gram bitter kuvertür
  • 250 gram tereyağ
  • 5 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi



Yapılışı
  • Bitter kuvertür çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip, karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırparak, kabartın. Kabarmış harca, erittiğiniz çikolata ve tereyağını yavaş yavaş ilave edin.
  • Son olarak un ve Türk kahvesini ekleyip, karıştırın. Y
  • Yağlanmış kek kalıplarına (varsa cezveye) doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 8 dakika pişirin.
  • Arzuya göre dondurma ile servis edebilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 

Kahveli Mus


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 1 çorba kaşığı pudraşekeri
  • 6 küçük parça pandispanya
  • 1 çay bardağı kahve likörü
  • 3 adet beze
  • Kahve taneleri veya damla çikolata
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş fıstık
  • Çikolata kaplı antepfıstığı

Mus için
  • 8 gram yaprak jelatin
  • 2-3 çorba kaşığı soğuk su
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su bardağından 1 çorba kaşığı fazla tozşeker
  • 2 çorba kaşığı neskafe
  • 2 adet yumurta
  • 150 gram labne peyniri
  • 3 çorba kaşığı sıcak bal

Yapılışı
  • Öncelikle mus için jelatini soğuk suda yumuşatın.
  • Sıcak sütle kakaoyu, tozşekeri ve neskafeyi eritin. Yumurta sarılarını çırpma teliyle çırparak katın.
    Musu kısık ateşte 8 dakika koyulaşmaya başlayana dek pişirin.
    Ateşten alın ve jelatini ekleyin.
    Karışım soğuyunca labne peynirini katın.
    Ayrı bir kasede yumurtanın aklarını çırpın.
    Çırparken bir yandan da sıcak balı ilave edin.
    6 dakika süreyle kısık ateşte, benmari usulü, yumuşak ve bütün halinde bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
    Ilınıncaya kadar 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin.
    Yavaş yavaş kahveli musa ekleyin.
    Başka bir kapta rendelenmiş bitter çikolatayı kremanın yarısıyla eritin.
    Kalan kremayı pudraşekeri ile çırpın ve yarısını 6 adet kupa pay edin.
    Kahve liköründe ıslatılmış pandispanyayı bir kat halinde ekleyin.
    Çikolatalı kremayı da kuplara pay edin ve bir kat mus ekleyin.
    Bezeleri kırarak, kuplara paylaştırın.
    Kalan mus ve kremayı bölüştürün.
    Fındık, çikolata ve antepfıstığıyla süsleyin.
  • Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 
Türk Kahveli ve Çikolatalı Sorbe



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler
  • 3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 100 gram Türk kahvesi
  • 2 çorba kaşığı toz jöle
  • 2 çorba kaşı rendelenmişbitter çikolata
  • 10 adet renkli şekerleme

Yapılışı
  • Su ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. 10 dakika kaynattıktan sonra, kahveyi ekleyip şöyle bir karıştırın.
    Ocaktan alıp ince delikli bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek süzün.
    Ilındığında toz jöleyi ilave edin.
    Çırpıp bir gece buzdolabında bekletin.
    Servis yapmadan önce yeniden çırpıp servis kaplarına boşaltın.
  • Rendelenmiş çikolata serpin. Şekerleme ile süsleyerek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Kahvenin Lezzet Kattığı Tatlılar
 


Elmalı Kahveli Kek

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • 2-3 adet elma
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Bir buçuk su bardağı kek un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı
  • Elmaların kabuğunu soyup kararmalarını önlemek için limonlu suda beklemeye bırakın.
    Diğer taraftan kek un, tozşeker, kabartma tozu, kahve ve tuzu karıştırın.
    Geniş bir kapta yumurtayı çırpın.
    Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyin.
    Unlu karışımı üzerine ilave edip karıştırın.
    Elmaları ince dilimleyip hamura ilave edin ve mikser kullanmadan karıştırın.
    Hamuru 20 cm çapında yuvarlak bir kalıba dökün.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kürdanla kontrol ederek (keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.



Sofra dergisinden alıntıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.