![]() |
Kabaklı Gelin
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler - 1 kg. tatlı kabağı, - 500 gr. şeker, - 1 bardak süt, - 2 bardak krem şanti, - 25 tane pötibör büskivi, - 1 bardak ceviz. Yapılışı Kabak ve şekeri tencerede pişirdikten sonra kabakları ayrı bir kaba alıp sıcakken çatalla iyice ezin. Soğuduktan sonra büskivileri kalan şerbette ıslatarak bir borcama dizin. Üzerine ezdiğiniz kabakların yarısını döşeyin. Sütle çırptığınız krem şantinin de yarısını döşeyin. Cevizin yarısını da üzerine dökün. Aynı işlemi tekrar uygulayın. Buzdolapta 6 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın. |
Kabaklı Gelin
Saharay bu süper bir tatlıdır.
Daha doğrusu tatlı gibi de olmaz, sanki pasta gibi olur. Yapılışı çok basit ve tadı da harikadır. Bizim evde sıkça yapılır bu. Bisküvi ile yapılmıyor ama bizim evde, kedi dili bisküvileri var pasaneden bulabilirsiniz, bazı büyük alışveriş merkezlerinde de bulmak mümkün oluyor. Yaptıktan sonra buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel. Yalnız cevizini koymada cimri olmayacaksınız, bol koyun tadına doyamazsınız. Muhakkak deneyin derim. Ben kabağın üzerine kremayı koymadan önce tarçın serpiyorum. Ellerine sağlık |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.