ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabaklı Gelin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391108)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Kabaklı Gelin
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler

- 1 kg. tatlı kabağı,
- 500 gr. şeker,
- 1 bardak süt,
- 2 bardak krem şanti,
- 25 tane pötibör büskivi,
- 1 bardak ceviz.

Yapılışı

Kabak ve şekeri tencerede pişirdikten sonra kabakları ayrı bir kaba alıp sıcakken çatalla iyice ezin. Soğuduktan sonra büskivileri kalan şerbette ıslatarak bir borcama dizin. Üzerine ezdiğiniz kabakların yarısını döşeyin. Sütle çırptığınız krem şantinin de yarısını döşeyin. Cevizin yarısını da üzerine dökün. Aynı işlemi tekrar uygulayın. Buzdolapta 6 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Kabaklı Gelin
 
Saharay bu süper bir tatlıdır.

Daha doğrusu tatlı gibi de olmaz, sanki pasta gibi olur.

Yapılışı çok basit ve tadı da harikadır. Bizim evde sıkça yapılır bu.

Bisküvi ile yapılmıyor ama bizim evde, kedi dili bisküvileri var pasaneden bulabilirsiniz, bazı büyük alışveriş merkezlerinde de bulmak mümkün oluyor.

Yaptıktan sonra buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel. Yalnız cevizini koymada cimri olmayacaksınız, bol koyun tadına doyamazsınız. Muhakkak deneyin derim.



Ben kabağın üzerine kremayı koymadan önce tarçın serpiyorum.



Ellerine sağlık


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.