![]() |
Örde?in Üstüne Basmanyn Cezasy
Üç kadyn arkada? bir kaza sonucu ayny anda hayatlaryny kaybedip cennete giderler. Cennetin kapysynda onlary kar?ylayan melek
'Bizim burada uymanyz gereken tek kural var.. O da ördeklere dikkat edin sakyn üslerine basmayyn' der. Sonra kapy açylyr üç kadyn cennete girerler. Gerçekden de etrafta ördek doludur. Üstlerine basmamak adeta imkansyzdyr. Dikkat etmesine ra?men kadynlardan biri kazayla bir örde?in üstüne basar. Hemen Melek belirir.Yanynda son derece çirkin bir adam vardyr. Kadyny kolundan adama kelepçeler ve 'Örde?in üstüne basmanyn cezasy olarak sonsuza kadar bu çirkin adamla kelepçeli olarak ya?ayacaksyn'der. Ykinci gün Kadynlardan biri yine kazayla bir örde?in üstüne basar ve Melek anyndan yanynda çok çirkin bir adamla gelip onlary kadyna ceza olarak birbirlerine kelepçeler. Üçüncü kadynyn gözü bu olaylardan çok korkar. Di?erlerinin akybetine u?ramamak ve sonsuza kadar çirkin bir adama kelepçelenip ya?amamak için her atty?y adyma acayip dikkat etmeye ba?lar. Aradan aylar geçer ve hiç bir örde?in üstüne basmaz. Derken bir gün Melek belirir. Bu kez yanynda boylu poslu inanylmaz derecede yaky?ykly bir adam vardyr. Melek hiçbir ?ey söylemeden yaky?ykly adamla kadyny kelepçeler ve yine bir?ey söylemeden çeker gider. Kadyn artyk mutluluktan uçmaktadyr. O güne kadar gördü?ü en yaky?ykly adamla kelepçelenmi?tir. Adama döner ve: 'Ben acaba ne yaptym da sonsuza kadar senin gibi güzel bir adamla birlikte olmayy hak ettim' der. Adam suraty asyk bir ?ekilde yanyt verir: "Vallahi seni bilmem ama ben az önce bir örde?in üstüne bastym" |