![]() |
Sarapta Marin Edilmis Deniz Urunleri
Melzeme:
1- Yeteri kadar kalamar. 2- Yeteri kadar ahtopot. 3- Yeteri kadar balik. (ya da karides) 4- Domates, aci yesil biber, maydonoz, sarmisak, taze cekilmis karabiber, kekik, cesni tuz, sivi yag, beyaz sarap + sabir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazirlanisi: Temizlenmis kalamarlari 1-2 corba kasigi karbonat ile 5 dakika ovalayip, 10 dakika bekletip, bol su ile yikiyoru. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ahtopotlari duduklude 2 lit. suya 1 cay bardagi sirke ilave ederek 40 dakika hasliyoruz. Daha sonra derisini ve vantuzlarini temizleyip dogruyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kalamarlari ve ahtopotu teflon bir tecerede 1 cay bardagi sivi yagda pembelesinceye kadar pisiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Uzerine cesni tuz, taze cekilmis karabiber, bir tutam kekik, aci yesil biber ve 2 su bardagi beyaz sarabi ilave ediyoruz. Kapagini kapatip ferli ateste kaynamaya birakiyoruz. Biraz dagitmisim sanirim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sarabin %25' i eksildiginde, kabugu soyulmus domatesleri ve ince kiyilmis maydonozlari ilave edip kisik ateste 10 dakika daha pisiriyoruz. Yaninda duble raki ile sicak sicak servis yapiyoruz. Oglen vakti pek de guzel gorunuyor degil mi? Afiyet olsun... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hmmmmm, gercekten super olmus yani. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Saygilar, sevgiler... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.