![]() |
Balik Kokoreç
Yagsiz ve kuru baliklar için bir tarif önerim olacak. Özellikle iri uskumru, kolyoz, istavrit ile tavsiye etmekle birlikte levrek ve çupra ile de denedim ve harika sonuç aldim.
Ilk olarak baliklarimizi ortadan fleto çikartiyoruz. Yagsiz kizgin bir tavayi margarin ile az bi islatip baliklarimizi arkali önlü pembelestiriyoruz. Pismis ile pismemis arasi olan baliklarimizi tavadan alip kagit havlu üzerine dinlenmeye birakiyoruz. 1 adet etli az sulu domates, 1 adet biberi ufak ufak dogruyoruz. Içine bir tutam kimyon , bol kekik, kirmizi pul biber, tuz ve bir çorba kasigi zeytinyagi ilave ederek tavada kavuruyoruz. Malzememiz suyunu çekerken dinlenen baliklarimizin kilçiklarini temizleyip minik minik küp halinde dogruyoruz ve tavaya ekliyoruz. Tavaya eklemeden malzemenin suyunu çekmis olmasi mühimdir. Tüm karisimi birlikte harmanlayip kavurduktan sonra balik kokoreçimiz hazir. Bu tarif illaki yarim ekmek arasi yenmelidir. Tabak çatal kullanmayiniz, kullananlari uyariniz. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.