ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Yayın Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384346)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:23 AM

Güveçte Yayın Balığı
 
Süre: 20-40dk

Servis: 1-2

Zorluk: Kolay


Tavsiyeler

Öncelikle aldığınız balığın taze olduğundan emin olun



Malzemeler

500-600 gr yayın balığı

Konserve dilimlenmiş

domates

5-6 adet arpacık soğan

2 limon

400-500 gr taze

mantar

2-3 diş

sarımsak


defne yaprağı

2-3 adet sivri biber

bir tutam

karabiber (mümkünse çekilmemiş)

kırmızı pul biber


kekik


maydanoz (1-2 sap)

Tuz

zeytinyağı veya

mısır özü yağı



Yapilis Tarifi


Derin bir tencereye koyduğunuz su kaynamak üzereyken 1 limonu sıktıktan sonra balıkları ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Bu arada temizleyip doğradığınız mantarları teflon tavada biraz zeytinyağı ile sote edin, pişmelerine yakın biraz tuz ve kekik ekleyin.

Bu arada fırınınızı orta 180 derecede ısıtmaya başlayın.

Derin bir güveç kabında az sıvıyağda soğanları biraz çevirin ve domatesle doğranmış biberleri ekleyin.

Hazırladığınız sosu bir başka kaba aktarın ve güveç kabının en altına birkaç defne yaprağı koyun. Balıkları kevgirle alarak güveç kabına yerleştirin. Mantarları ekleyin.

Domatesli sosa balık suyundan bir bardak ilave edin, tuzunu kontrol ederek diğer baharatları da katın. Bu sosu balık ve mantarların üzerine dökün. Ocaktan almadan önce birkaç dakika

pişirip fırına verin. Yaklaşık 15-20 dakika sonra, afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.