![]() |
İsırgan Otlu Mücver
ben ısırgan otununun kavurmasını böreğini hiç sevmem. ama çok faydalı bir besin. bazı hastalıklarda özellikle. tarifim şöyle ıspanak, ısırgan otu , kuru soğan, maydonozu yıkayıp doğruyorsunuz ince ince, derin bir kaba alıyorsunuz. malzemeye göre iki yumurta bir çay bardağı kadar un, tuz göz kararı koyuyorsunuz . tavaya yağ koyup karışımı döküyorsunuz yanlız çok kalın olmasın içi pişmez. iki santim kadar olabilir. spatulayla bakıyorsunuz altı pişince çevirip diğer tarafını çeviriyorsunuz . servis tabağına alıp isteğe bağlı olarak yoğurtla servis yapıyorsunuz. hatta benim gibi mutfakta dayanamayıp atıştırıyorsunuz.) ısırgan otunu yiyemeyenler için veya farklı bir lezzet arayanlar için ayrıca misafirlere de ikram olabilir. ben gittiğim bir yerde öğrenmiştim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.