ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çiğ Börek.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=380926)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 12:49 AM

Çiğ Börek..
 

MALZEMELER

un

tuz

su

yağ

sogan

domates

maydonoz

carlıston bıber

kıyma,patates

karabıber

pulbıber ve çeşitli bahartalar damak tadınıza gore eklemeler yapabılırsınız.


yapılışı:

once un,tuz,su karıstırılarak hamur yapılır.daha sonra iç için domates,sogan,kıyma,patatesler rendelenir,carlıston bıber,bır tencereye dogranır.kısık ateste pısırılır.daha sonra baharatlar eklenır.iç sogutulur. sonra hamurlar kucuk toplar halınde yuvarlanır.yuvarlanan bu hamurlar acılır.acılan hamurların içine hazırlamıs ve sogtmus oldugumuz iç'ten konulur.daha sonra agızları kapatılır.tavada kızartılır.fakat fazla yag konulmaz.kızardıktan sonra çay yada ayranla servıs yapılır.


AFIYET OLSUN!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.