ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Hamsi Buğlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=37044)

Şengül Şirin 01-28-2008 10:27 PM

Fırında Hamsi Buğlama
 
Deniz Mahsülleri Fırında hamsi buğlama
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

484 KALORİ
4 KiŞiLiK

MALZEMELER

1 kilogram hamsi
3 adet kuru soğan
2 adet taze yeşil soğan
2 adet domates
2 adet sivribiber
1/2 fincan sıvıyağ
1 adet limon
1/4 demet maydanoz
1 çay bardağı kadar su
Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanları halka halka doğrayıp; biraz tuz ile iyice ovun ve tepsiye dizin.Temizleyip yıkadığınız balıkları, soğanların üzerine dizin. Yine halka halka doğradığınız domates ve limonları balıkların üzerine dizin. Taze soğanları ve maydanozları doğrayıp; tüm malzemelerin üzerine serpin. Yaklaşık olarak 1 çay bardağı suyu da ilave ettikten sonra sıvıyağı, tuz ve karabiberini de katın. Hamsi buğulamanızı; 200 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Berna 01-29-2008 12:32 AM

Cevap : Fırında Hamsi Buğlama
 
Annem eskiden çok yapardı çok da lezzetli olurdu...
Teşekkürler.:38:38

[KAPLAN] 01-29-2008 12:39 AM

Cevap : Fırında Hamsi Buğlama
 
Yanında limonlu güzel bir salata. Yeme de yanında yat misali , lezzetine doyum olmaz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.