![]() |
Fırında Hamsi Buğlama
Deniz Mahsülleri Fırında hamsi buğlama
Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 45 dakika 484 KALORİ 4 KiŞiLiK MALZEMELER 1 kilogram hamsi 3 adet kuru soğan 2 adet taze yeşil soğan 2 adet domates 2 adet sivribiber 1/2 fincan sıvıyağ 1 adet limon 1/4 demet maydanoz 1 çay bardağı kadar su Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Soğanları halka halka doğrayıp; biraz tuz ile iyice ovun ve tepsiye dizin.Temizleyip yıkadığınız balıkları, soğanların üzerine dizin. Yine halka halka doğradığınız domates ve limonları balıkların üzerine dizin. Taze soğanları ve maydanozları doğrayıp; tüm malzemelerin üzerine serpin. Yaklaşık olarak 1 çay bardağı suyu da ilave ettikten sonra sıvıyağı, tuz ve karabiberini de katın. Hamsi buğulamanızı; 200 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. |
Cevap : Fırında Hamsi Buğlama
Annem eskiden çok yapardı çok da lezzetli olurdu...
Teşekkürler.:38:38 |
Cevap : Fırında Hamsi Buğlama
Yanında limonlu güzel bir salata. Yeme de yanında yat misali , lezzetine doyum olmaz.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.