![]() |
Peynirli-Yumurtalı Patlıcan Tarifi
Peynirli-Yumurtalı Patlıcan Beyaz peynir 7 kibrit kutusu 210 gram
Yumurta 4 adet 200 gram Patlıcan 2 büyük boy 600 gram Tuz 1 tatlı kaşığı 6 gram Sıvı yağ (kızarırken çektiği) 2/3 su bardağı 130 gram Yapılışı: Peyniri ez. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, tazeliğini kontrol edip peynire ekle, karıştır. Patlıcanları yıka, saplarını kes, aralıklı soy, I santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra ve tuzla Peynir-yumurta karışımını patlıcanların üzerine paylaştır. Sıvı yağı kızdır, peynirli kısmı üste gelecek şeklide koy, üzerindeki karışım katılaşınca ters çevir, pembeleşinceye deyin kızart. <div> ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.