![]() |
Cep Telefonu Yazı Tipini Değiştirme - Cep Telefonu Fontunu Değiştirme (Symbian Os 9X)
Cep telefonunuzun fontunu değiştirip istediğinizi seçebilirsiniz. Bunun için öncelikle bir Symbian işletim sistemli telefonunuzun olması gerekmektedir.Nokia'da N ve E serisi telefonlar olabilir.
İkinci olarak bir kart okuyucumuzun (card reader) olması gerekiyor. Şimdi yapmamız gerekenleri adım adım anlatayım. Masaüstüne yeni bir klasör açın ve klasöre fonts adını verin. Telefonunuzda istediğiniz fontu bu klasörün içine kopyalayın. Font dosyasının kopyala yapıştır seçeneğiyle aynı klasör içine 3 kopyasını daha alın. Şimdi elimizde fonts klasörü ve içinde 4 tane font dosyamız var. Yapmamız gereken bu 4 dosyayı yeniden adlandırmak. Font dosyalarına şu isimleri verin: nosnr60.ttf nssb60.ttf nstsb60.ttf S60ZDIGI.ttf Şimdi sıra bu klasörü hafıza kartımıza kopyalamaya geldi. Hafıza kartını kart okuyucuya takıp açın. Açıldıktan sonra resources klasörüne girin ve hazırladığınız fonts klasörünü buraya kopyalayın. Hafıza kartını cep telefonunuza takın ve telefonu kapatıp açın. İşte yeni fontunuz hazır. Hepsi bu kadar... İPUCU: Peki hafıza kartında resources klasörü yoksa ne yapmalıyız? Hafıza kartınızı bilgisayara yedekledikten sonra telefona takıp formatlayın ve bilgilerinizi tekrar yükleyin. |