![]() |
İlk Sevdiğim Adam Babam!
Sevdiğim ilk adam BABAM!
Az kalmıştı sanki.Sevdadan uykularımın kaçtığı yetmiyormuş gibi, ''Ya babam OLMAZ! derse'' kuruntularım yüzünden oodamda dört dönüp, çareler aramama az kalmıştı.Henüz ''Babam ne der aşamasına gelmemişti endişelerim, daha ''Nasıl Söyleyeceğim'' boyutlarndaydı.Biliyorum aslında herşeyin yolunda gideceğini ''Seviyorsan git kızım, ben razıyım'' diyeceğini biliyordum. Biliyordum da bu korkuları da yaşamak, tatmak istediğimdendi o gece yarısı yataktan fırlayıp kalkışlarım... ''Bunu da yaşadım'' dememek için böylesi endişelerim olmalıydı hayatımda Bir bilsen...Seninle ilgili, bizimle ilgili ne hayallerim vardı benim. Sen o güzel gözlerinde şeref,onur,gurur vr mutluluk ışıltılarıyla... En beyaz günümde... Belime baaağlayıp kırmızı kordela mı, verecektin beni ELİN OĞLUNA ! Hepimizin en mutlu gecesinde ben en mutlu danslarımdan birinde buluşacaktım seninle...Kaldırıp kollarımızı çiftetelli oynayacaktık karşılıklı...Halaylar çekecektik şen mendiller eşliğinde... Ak saçlarına takıldıkça gözlerim boynuna sarılacak, ''Gidiyorum diye kızmadan bana küsmeden değil mi babacığım? diye soracaktım. Ve yeni evime yeni hayatıma doğru yola çıkmadan önceki son resmimi seninle çektirecektim başım omuzunda. Giderken arkama dönüp baktığımda gözlerim gözlerine takılacaktı ''Ağlıyor mu?'' endişesi ile içim burulacak AAĞLAYACAKTIM... Sonra, bize geldiğiniz akşamlar... Anneler torun severken, sen dünürünle tavla oynayacaktın... Damadınla,oğlun balkonda sigara kaçamağı yaparken , ben de mutfakta size çay demliyor olacaktım... Soğuk kış gecelerinde kestaneler pişirecek,mısırlar patlatacaktım... Yaz gecelerinde ise buz gibi karpuzlar , kavunlar sunacaktım sevgi tadında...En köpüklü kahvelerimi o zaman pişirecektim senin için...Arkana yaslanıp daha bir keyifle, höpürdete höpürtede içecektin kahveni...Yeni yuvamın sevgi sıcağından, daha bir ısınacaktı yüreğin, daha bir içine sinecekti herşey... Ve ben ''O'' na ilk '' DE-DE'' demeyi öğretecektim!... OLMADI... herşeyim yarım, herşeyim yarıda kaldı... İCLAL AYDIN ın ''Uçak BABAma selam söyle'' isimli şiirinden... |