ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=334561)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 03:37 AM

Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
 



Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

içindekiler
  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
  • Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın.
  • Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyun. Kapağı kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın.
  • Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın (Aksi taktirde etler ezilir.)
  • Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin.
  • Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200 C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun. Böylece hem etler fırınlanmış, hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.