| Prof. Dr. Sinsi |
07-28-2012 03:37 AM |
Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
Kebap Tarifleri - Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
Arpacık Soğanlı, Nohutlu Kuzu Kebap Tarifi Ve Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 1 kaşık zeytinyağı
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 kaşık domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
- Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın.
- Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyun. Kapağı kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin.
- Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın.
- Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın (Aksi taktirde etler ezilir.)
- Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin.
- Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200 C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun. Böylece hem etler fırınlanmış, hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır.
|