ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yemek Tarfileri-Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=334559)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 03:37 AM

Yemek Tarfileri-Tas Kebabı
 



yemek tarfileri-tas kebabı
Malzemeler500 kg.kuşbaşı et
1 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı bezelye
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 adet patates
(KIZARTILIP YEMEĞE KATILACAK)
HazırlanışıDüdüklü tencereye sıvı yağ ve et konur ,et suyunu salıp çekene kadar kavrulur.

Kavururken içine sirke eklenir.Salçayla birlikte çevrildikten sonra üstünü 3 parmak geçecek kadar su eklenir.Bezelye koyulup düdüklünün ağzı kapatılır.

35-40 dak ika etler yumuşayana kadar pişirilir. Kuşbaşı şeklinde patatesi kızartırız.yemek piştikten sonra yemeğe ekler ve karıştırırız.PATATESLE KAYNATMIYORUZ.sadece ekliyoruz.AFİYET OLSUN....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.