| Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 08:35 PM |
Hamur Tatlıları - Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı
Hamur Tatlıları - Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı
Bohça Baklavası Tarifi Ve Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
Hamuru İçin :- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4-5 bardak un
İçi İçin :- 300 gr ince çekilmiş ceviz
- 400 gr buğday nişastası (hamurları açmak için)
- 250 gr tereyağı (baklavanın üzerine gezdirmek için)
Şerbeti İçin :- 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
hazırlanışı
- Şerbet için su ve şekeri kaynatın. 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (poğaça hamuru kıvamında). Üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar 10-15 dakika dinlendirin.
- Hamuru önce üçe bölün. Ardından her birini ceviz büyüklüğünde 15 parçaya ayırıp yuvarlak şekil verin.
- İlk 15 partinin her birini merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta serpin ve üst üste dizin (en üste serpmeyin). İkinci ve üçüncü grubu da aynı şekilde yapın.
- İlk yaptığınız partiden başlayıp merdaneyle yaklaşık 35-40 cm çapında daire şeklinde açın. Bunu büyük karelere bölüp ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz koyup fotoğraftaki gibi bohça şekli verin (uçlarını iyice yapıştırmaya gayret edin).
- Diğer grupları da aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 3-4 saat (veya 1 gün) buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak bekletin.
- Pişireceğiniz zaman 250 gr tereyağını yakmadan iyice kızdırın. Her baklavanın üzerine değecek şekilde tereyağını dökün.
- 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra hafif ılınınca soğuk şerbeti dökün.
|