![]() |
Patlıcanlı Makarna Nasıl Yapılır?Resımli Tarif
Patlıcanlı makarna nasıl yapılır?resımli tarif Resimli Patlıcanlı Makarna yapımı Patlıcanlı makarna yapımı nasıldır patlıcanlı makarnanın tarifi PATLICANLI MAKARNA MALZEME (4 KİŞİLİK) 1 paket makarna (FİYONK, BORU VEYA KELEBEK) 3 adet orta boy patlıcan 2 Diş sarımsak 1 Su bardağı süt 1 Çay bardağı krem peynir 2 Y.k tereyağ 2 Y.k zeytinyağ 1 Y.k limon suyu 1 y.k kıyılmış fesleğen 1 ç.b sert izmir tulumu 1 t.k pul bıber 1 t.k tuz Patlıcanlı Makarna Patlıcanlı Makarna Tarifi 1. Patlıcanları ocak üstü harlı ateşte çevirerek kolayca bıçak saplanıncaya kadar üç-beş dakika közleyin. 2. Közlenmiş patlıcanların yanmış siyah kabuklarını, ince akan musluk suyu altında bıçakla sıyırarak alın. Suyunu sıkıp bir kap içinde bulunan limon-zeytinyağı karışımına koyun. (Patlıcan Yemekleri) 3. Közlenmiş patlıcanları tuz, süt, krem peynir, sarmısak ile birlikte blendırdan geçirin. Boza kıvamı bir karışım elde edin. 4. Makarnaları harlı ateşte kaynayan tuzlu bol suda diri kalacak şekilde haşlayın. Soğuk sudan geçirmeden suyunu süzün. Çukur bir servis kabına koyun. 5. Makarnaların üzerine patlıcanlı sütlü karışımı boca edin. ince kıyılmış fesleğenleri, kızdırılmış tereyağı katıp karıştırın. Son olarak rende tulum peynirini serpin. Sıcak sıcak sofraya getirip hemen servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.