ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Yemek Tarifleri Fransız Soğan Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330854)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:16 PM

Yemek Tarifleri Fransız Soğan Çorbası
 



yemek tarifleri Fransız Soğan Çorbası
Fransız Soğan Çorbası



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
[*]7 Adet beyaz soğan[*]100 Gr tereyağı[*]1 Litre tavuk veya et suyu[*]Taze veya kuru kekik (tercihen taze)[*]Baget ekmek[*]Karabiber, tuz, tatlı kırmızıbiber[*]Çedar, gravyer veya kaşar peyniri rendesi (aslı çedar veya gravyer ile yapılır)Hazırlanışı:
  • Soğanları 20 dakika kadar dondurucuda bekletin (gözlerinizin yanmaması için)
  • Dondurucudan çıkardığınız soğanları piyazlık doğrayın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
  • Tencerede karıştırabileceğiniz kadar soğanı tencereye alın ve soteleyin, tencereye aldığınız soğanların diriliği gidince kalan soğanlarıda ilave ederek karıştırarak soteleyin.
  • Soğanlar kavrulurken içine bir tutam kekik ekleyin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Soğanlar iyice karamelize oluncaya kadar kavrulmalıdır.
  • Kavrulan soğanların üzerine et suyunuzu ekleyin ve kaynatın.
  • Kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyerek 20 dakika pişirin.
  • Bu arada baget ekmeklerinizi dilimleyin, beyaz tost ekmeği de olabilir
  • Ekmeklerin iki yüzüne de çok az tereyağı sürün ve fırça yardımıyla biraz da zeytinyağı sürün.
  • Yine ekmeklerin iki tarafına tuz ve karabiber ekin.
  • Fırınınızın ızgarasında ekmekleri iki yüzünü de kızartın.
  • Peynirinizi rendeleyin.
  • Sıcak çorbayı kullanacağınız fırın kaplarına alın. İsterseniz tek kişilik fırın kabı veya yuvarlak derin bir kap kullanabilirsiniz.
  • Kaba aldığınız çorbaların üzerine kızarttığınız ekmekleri dizin.
  • Ekmeklerin üzerini peynir ile kaplayın, bu esnada hiç açıklık bırakmamak çok önemli çünkü ekmekler yanarsa çorbanın tadı büyük ölçüde değişir.
  • Kaseleri tekrar fırına verin ve peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.