| Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 04:16 PM |
Yemek Tarifleri Fransız Soğan Çorbası
yemek tarifleri Fransız Soğan Çorbası
Fransız Soğan Çorbası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:
[*]7 Adet beyaz soğan[*]100 Gr tereyağı[*]1 Litre tavuk veya et suyu[*]Taze veya kuru kekik (tercihen taze)[*]Baget ekmek[*]Karabiber, tuz, tatlı kırmızıbiber[*]Çedar, gravyer veya kaşar peyniri rendesi (aslı çedar veya gravyer ile yapılır) Hazırlanışı:
- Soğanları 20 dakika kadar dondurucuda bekletin (gözlerinizin yanmaması için)
- Dondurucudan çıkardığınız soğanları piyazlık doğrayın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg- Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
- Tencerede karıştırabileceğiniz kadar soğanı tencereye alın ve soteleyin, tencereye aldığınız soğanların diriliği gidince kalan soğanlarıda ilave ederek karıştırarak soteleyin.
- Soğanlar kavrulurken içine bir tutam kekik ekleyin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg- Soğanlar iyice karamelize oluncaya kadar kavrulmalıdır.
- Kavrulan soğanların üzerine et suyunuzu ekleyin ve kaynatın.
- Kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyerek 20 dakika pişirin.
- Bu arada baget ekmeklerinizi dilimleyin, beyaz tost ekmeği de olabilir
- Ekmeklerin iki yüzüne de çok az tereyağı sürün ve fırça yardımıyla biraz da zeytinyağı sürün.
- Yine ekmeklerin iki tarafına tuz ve karabiber ekin.
- Fırınınızın ızgarasında ekmekleri iki yüzünü de kızartın.
- Peynirinizi rendeleyin.
- Sıcak çorbayı kullanacağınız fırın kaplarına alın. İsterseniz tek kişilik fırın kabı veya yuvarlak derin bir kap kullanabilirsiniz.
- Kaba aldığınız çorbaların üzerine kızarttığınız ekmekleri dizin.
- Ekmeklerin üzerini peynir ile kaplayın, bu esnada hiç açıklık bırakmamak çok önemli çünkü ekmekler yanarsa çorbanın tadı büyük ölçüde değişir.
- Kaseleri tekrar fırına verin ve peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
|