ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Susamlı Milföy Topları Tarifi Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330841)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:06 PM

Susamlı Milföy Topları Tarifi Resimli
 



Susamlı Milföy Topları tarifi resimli
Susamlı Milföy Topları yapılışı

Susamlı Milföy Topları nasıl yapılır

milföy börekleri


Miföy hamurları oda sıcaklığında bekletip yumuşatılır, her bir kare 4 e kesilir, ortalarına iç harç koyulur, kenarları ortaya toplanarak, kapatılır.Elde yuvarlayarak top haline getirilir. Önce bir kasedeki suya hafifçe batırılıp, diğer kasedeki susam içinde yuvarlanır. Fırın tepsisine dizilir, 180-200 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.


Not: Ben tarifi Sofra dergisinden aldım, iç harç olarak patatesli bir harç hazırlanmıştı. Ben bir kısmına peynirli bir kısmına da patatesli iç kullandım.
Tarifte 1/2 kg. milföy hamurunu merdaneyle ince açıp, 4cm lik kareler şeklinde kesin, ortalarına 2 çay kaşığı patatesli harç koyun diyordu, ben genelde kare şeklinde milföylere rastladığım için herbir kareyi 4 e böldüm. Kareleri önce merdaneyle biraz açarsanız, özellikle uç kısımları daha ince olursa kapatması daha kolay olur diye düşünüyorum.
Tarifte topları batırmak için su kullanılıyordu, bende o şekilde yaptım, ancak servis sırasında susamlar dökülüyordu, belki yumurtaya bulanıp daha sonra susama bulanırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.