ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Yemekleri - Arnavut Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330665)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 03:44 PM

Et Yemekleri - Arnavut Yahnisi
 



Et yemekleri - arnavut yahnisi
MALZEMELER

1 Kuzu Ciğeri

500 gr Kuzu Eti

100 gr Mantı Hamuru

1 Avuç Nohut

1 Adet Sivribiber

1-2 Arnavut Biberi

1 Pırasa

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Kekik

1 Kuzu Beyni

2 Çorba Kaşığı tereyağı

1 Adet Soğan



HAZIRLANIŞI

Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.

Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.

Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.


alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.