ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Güveç Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330614)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 03:53 PM

Etli Güveç Tarifi Yapılışı
 



Etli Güveç Tarifi Yapılışı
güveç nasıl yapılır - güveç tarifi - et güveci

Malzemeler ; 4 kişi için .


Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır.


1,½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti

10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan

1 yemek kaşığı Yağ

2 orta büyüklükte Domates

3 tane Yeşil Biber

1 bardak Su

Kıyılmış Maydanoz

yeterince Tuz


Tarifi:


Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir.


Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.


Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur.


Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.