![]() |
Etten Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?
Kurban bayramının yaklaÅŸtığı bugünlerde bizlerde etten hangi hastalıkların bulaÅŸtığını sizlerle paylaÅŸmak istedik. Etlerin doÄŸru ÅŸekilde saklanmaması sonucu oluÅŸan bu durumu saklama koÅŸullarına uygun ÅŸekilde etleri muhafaza ederek önleyebilirsiniz. Etten bulaÅŸan hastalıklar nelermiÅŸ, birlikte öğrenelim! http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hastalıkların bazıları tenyalar,ÅŸarbon,ruam,tüberküloz,salmonella,sÄ±Ä ŸÄ±r vebası,ÅŸap,çiçek ve kuduz, et tüketimiyle insana geçebilecek bazı hastalıklardır.Hayvan kesildikten sonra uygun koÅŸulda bekletilmez ve taşınmazsa ette diÄŸer mikroorganizmalar da artar ve bunların ürettikleri toksinlerle inasn saÄŸlığını tehdit eder.Bu toksinler etlerin kaynatılmasıyla yok edilebilir. Fazla et buzdolabında -18 C de tutuluyorsa 1 yıla yakın -8 c de tutuluyorsa en az 3 ay saklanmalıdır. Etin durma süresi arttıkça rengi deÄŸiÅŸir.Etin yüzeyinde kuruma olur ve acımsı bir tat alır.Eti piÅŸirdikten sonra da dondurabiliriz.Bu daha kolay bir yöntemdir.PiÅŸirildikten sonra kullanılacak kadar çözülmelidir.Artan olursa da tekrar dondurulmamalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.