ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muhallebili Kadayıf (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=31969)

Berna 11-24-2007 12:26 PM

Muhallebili Kadayıf
 
Muhallebili kadayıf

http://cumaertesi.zaman.com.tr/image...24/kadayif.jpgMalzemeler: Yarım kg kadayıf, 125 g tereyağı, 125 g margarin.
Muhallebisi: 1 lt süt, 5 yemek kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı toz şeker.
Şerbeti: 4 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, birkaç damla limon.
Hazırlanması:
* Margarin ve tereyağını eritip ılıtın. Ilınan yağı kadayıfın üzerine dökün. Elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
* Muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. Telle devamlı çırparak pişirin. Arada karıştırarak ılıtın. Muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. Kadayıfın diğer yarısını da bastırarak muhallebinin üzerine serin. Bunu 180 C'de iyice kızarana kadar pişirin. İyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır. * Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. En son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kadayıf sıcak, şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün. Şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın. Böylece kadayıf kurumaz.

Afiyet olsun :iconbilmis:

Şengül Şirin 06-07-2011 10:09 PM

Cevap : Muhallebili Kadayıf
 
1 Eklenti(ler)
Muhallebili Kadayıf

Yine tatlı severler için çok hoş bir tarif sunuyoruz. Tel kadayıf ve muhallebi harika bir uyum sağlıyor. Bu lezzetten mahrum kalmamanızı öneriyoruz… Şimdiden afiyet olsun…





MALZEME:




http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1307473766




Tel kadayıf 1/2 kg.
Tereyağı 2 kahve fincanı
Süt 4 su bardağı
Toz şeker 10 kahve fincanı
Pirinç unu 2 kahve fincanı
Nişasta 2 kahve fincanı
Yumurta sarısı 2 adet
Tuz 1 kahve kaşığı
Portakal kabuğu reçeli 1 çay fincanı
Su 1 su bardağı
Limon suyu 1 tatlı kaşığı




YAPILIŞI:

1. Kadayıfın dörtte birini ayırın. 28 cm. çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın. Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin.
2. Sütü 6 kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın. Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
3. Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın.
4. Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin. Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin.
5. Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin. Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fıncanı şeker ve limon suyunu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.