![]() |
Soru:"Tanım Okb"
merhaba ben 23 yaşında bayanım.yaklaşık 7 aydır okb hastasıyım.küçük yaşlarda da bu hastalığın titizlik gibi bazı evrelerini geçirmişim ama tabiki bunların hastalık olduğunu bilmeden.bende takıntı var bir düşünceyi kafama takıyorum ve kafamdan bunu atamıyorum ardından da ağlamalarım başlıyor.lustral 25mg başladım ve şu a 200mg günde alıyorum aynı zama risperdal 0,5mg başladım şu a kendimi daha iyi hissettiğim için 0,25mg a düşürüldü.kendimi bazen çok güçlü hissediyorum tamam bu hastalığı yendim diyorum ama yine aynı bişey başıma geldiğinde yine düşüncelerimi kafamdan atamıyorum ve takıldığım insan nefret ediyorum.benim sorum şu bu hastalığın bir bitiş noktası varmıyoksa hayatım boyunca bende tekrarlancakmı.şimdiden cok teşekkür ederım size... Prof.Dr. HAMDULLAH AYDIN 28.03. 20:08:31 ilac tedavilerinin yaninda psikoterapinin de yararli oldugu bilinmektedir. psikoterapi olanagi olup olmadigini doktorunuzla gorusebilirsiniz. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |