![]() |
Soru:"Hemoroid Ve Makatta Kaşıntı"
hocam öncelikle merhaba. Amerikadan yazıyorum size. Burada öğrenciyim ve geleli henüz 2 ay oldu. 25 yaşındayım. Hocam problemim hemoroid. yaklaşık 1 sene önce Türkiyede, zor dışkılama, dışkılama sırasında ağrı ve nadiren az da olsa kanama şikayetleriyle doktora gittim. muayene sonrasında bana 1. derece hemoroid tanısı koydu. 1 ilaç (adını hatırlamıyorum) ve birde karışım maddeden oluşan krem verdi. yaklaşık 2 ay kullım ve problemlerim azaldı. daha sonra düzenli beslenerek problemin nüks etmemesini sağlamaya çalıştım. Lakin Amerikaya geldikten sonra bu problem tekrar nüksetti. yalnız bu sefer makat bölgemde sık kaşıntı var. fakat ağrı çok nadir. tekrar düzenli beslenmeye gayret göstersemde kaşıntının önüne geçemedim. bana bu konuda ivedilikle fikirlerinizi yazarsanız minnettar olacağım. saygılarımı sunarım. esen kalın... Doç.Dr. Yusuf AKCAN 14.12.03:07:53 Makat bölgede kaşıntı, kılkurdu da denilen enterobius vermikularis adlı parazitde çok olur. bunu makata band yapıştırma testi ile anlaşılabilir. tedavisi aynı anda tüm aile veya aynı evde oturanların ilaç almasını gerektirir. ilaç alındığı gün tüm çarşaflar savrulmadan yavaşça toplanıp kaynar suda yıkanmalıdır. bu parazit çok bulaşıcıdır. çarşafları silkelemekle yumurtalar havaya uçar ve yutularak geçer.<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">bunun dışında değişik egzema tarzı cilt hastalıklarıda o bölge nemlendiği için kaşıntı yapıyor olabilir. bunun için bir cildiye-dermatoloji doktorunada başvurunuz. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |