![]() |
Beyin Fonksiyonlarını Geliştiren Besinler
Beyin Fonksiyonlarını Geliştiren Besinler Güngeçtikçe besinlerin vücuttaki yeni etkileri ve yararları daha doğru ve bilimsel bir şekilde ortaya konuyor. Bilim beyin fonksiyonlarını geliştiren ve öğrenmeyi kolaylaştıran besinleri gündeme getiriyor. Unutulmaması gereken temel noktalardan birisi :Vücudum için en çok yararı olan ve sindirim sistemi için en az enerji gerektiren yiyecek meyvedir. Beyin sadece glikoz ve oksijenle çalışır. Meyvelerde bulunan meyve şekeri kolayca glikoza dönüşür. Meyveler aç karnına yenmelidir; çünkü meyve midede değil ince bağırsakta sindirilir.Mide dolu ise meyve midede kalır ve mayalanır. Piyasada satılan meyve suları tercih edilmemelidir; Çünkü doğallığını kaybedip, asidik karak dönüşmüştür. Taze sıkılmış meyve sularını tercih edin. Sabahları geç kahvaltı ediyor ya da kahvaltıyı ihmal ediyorsanız, o zaman mevsimlik meyve, meyve suyu ve bir bardak ılık su almayı alışkanlık hale getirin. Sabah bir tatlı kaşığı bal veya bir avuç siyah üzüm zihin aktivitenizi canlandırır. Ceviz, fındık, fıstık, zihnin uzun süre çalışmasına yardımcı olur. Yorgunluğu giderir. Fesleğen, limon, balık ve karabiberin zihin açma özelliği vardır. Zencefil içerdiği maddelerle, beynin yeni fikirler üretmensini sağlar. Kan sulandığı için daha serbest akar. Kimyon insanin aklına yeni fikirler getirir. İçerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini uyarır; ancak faal düşünce şartıyla. Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan insan suya karıştırarak kimyon içebilir. Havuç hatırlama yeteneğimizi arttır ; Çünkü beyin metabolizmasını canlandıran enzimler içerir. Yağlı havuç salatası tercih edilmelidir. Ananas ezberlemek için çok yararlıdır. Avokado kısa süreli hafıza için tüketilebilir. Çilek stresin etkisini azaltır. Mutluluk hormonun salgılanmasını sağlar. Limon algılama yeteneğini arttırır. Lahana, troid bezlerinin aktivitesini azaltır ve bu da sinirlenmeye iyi gelir. Soğan aşırı yıpranmaya, fiziki yorgunluğa karşı kanı sulandırır. Böylece beyin oksijeni daha kolay alır. Acı ağaç, Acı ağaç, Ahlat, Armut, Biber, Yerelması, Çilek, Fesleğen, Fındık, Havuç, Karabiber, Kimyon, Lahana, Limon, Soğan, , Zencefil Doğanın senfonisi şifa dağıtıyor Beyaz çayın bilinmeyen faydaları! Hasta kalplere acı baharat! Keten tohumunun faydaları.. Üzüm ve lahana mucizesi Bal Yaraları İyileştiriyor, Bal: Doğal Güzellik Reçeteniz, Bal: Doğal Nemlendiriciniz, Balık ve Depresyon, Balmumu, Besinlerin Beyin Fonksiyonları Üzerindeki Etkileri, Beslenme ve Kanserden Korunma, Ceviz Yemeyi İhmal Etmeyin, Cilt Güzelliği İçin Sağlıklı Beslenme, Cilt Kırışıklığını Önlemek İçin Sağlıklı Beslenme, Çiçek Terapisi, Çayır Papatyası, Ginseng: Harika Bitki, Göz Sağlığınız İçin Bol Meyve |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.