![]() |
Karidesli Sandviç Tarifi
Malzemeler : 1 çay bardağı Amerikan Pirinci 3 yemek kaşığı soya yağı 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2 baş orta büyüklükte soğan 2 diş sanmsak 1 yemek kaşığı ince doğranmış şifalı bitki (biberiye, mercan köşkü) 200 gr. Haşlanmış karides 200 gr. Taze ıspanak 200 gr. Kırmızı paprika biberi 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı toz karabiber 8 adet sandviç dilimli tost ekmeği Yapılışı : Soya yağı, sirke, 100 gr. soğan, 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı şifalı otu (biberiye, mercan köşkü) geniş bir kaseye koyun. Karidesleri ilave edip iyice kanştırın. Üzerini kapatıp 4 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Karidesleri sostan ayırın. Büyük bir tavayı orta ateşte kızdırın. Karidesleri geriye kalan soğan, paprika, ıspanak ve artan 1 diş sarmısağı ilave edin. Ispanaklar solana ve karidesler hafif kızarana kadar 3-5 dakika pişirin. Pirinci kalan 1 çay kaşığı şifalı otu, tuz ve biberi ilave edin. Karıştırarak lezzetli ve hoş kokulu bir hale gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Bu kanşımı 2 tost ekmeğinin arasına veya 2-4 parça sandviç ekmeğinin içine koyarak servis yapın. Her seıvis 348 kalori, 17 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 0 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir. AFİYET OLSUN! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.