![]() |
Paskalyalı Tatlı
Malzemeler: 3 Çorba kaşığı un 3 Çorba kaşığı tozşeker 4 Su bardağı süt 1 adet paskalya çöreği Yarım paket margarin Çikolata sosu için: 2 Çorba kaşığı pudraşekeri 2 Çorba kaşığı kakao 1 Adet yumurta Yarım paket margarin Pişirme Süresi: 20 dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Bir tencerede unu 5 dakika kavurun.Sütü ve tozşekeri ilave edin.Üzeri göz göz olana dek pişirin.Yarım paket margarini ilave edin. Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın. 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin. Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Bu arada sosu hazırlayın. Margarin, pudraşekeri ve kakaoyu eritip ateşten alın. Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpın.Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin. Buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.