ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tarçınlı Armut (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=257090)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 12:13 PM

Tarçınlı Armut
 

Malzemeler:

6 armut (150şer gram)

60 ml. limon suyu

750 ml. beyaz şarap

4 adet çubuk tarçın (5er cm. uzunluğunda)

80 gr. şeker

1/2 limon kabuğu

250 ml. süt

1/2 paket vanilyalı puding

6 top çikolatalı dondurma

















Pişirme Süresi:

60 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Armutları soyun, çekirdekli kısımlarını oyarak çıkartın.

20 ml. limon suyunu armutların üzerine serpiştirin, aralarında boşluk kalmayacak şekilde tencereye yerleştirin.

Beyaz şarabı, tarçınları, şekeri, limon kabuğunu ve 40 ml. limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın, üstü kapalı olarak orta ateşte 40 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 150 ml. pişme suyundan ayırın, armutları kalan suyun içinde bir gece bekletin.<bR><bR>
150 ml. pişme suyu, süt ve vanilyalı pudingi devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaseye alın, soğumaya bırakın. Armutları iyice süzdürün, sos ve dondurma ile servis yapın.

Pişirilerek hazırlanan armutlar ekşi ve sert olmalı. Soyduğunuz meyvelere kararmamaları için hemen limon suyu sürülmeyi unutmayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.