![]() |
Ortadoğu Usulü Mantı
Malzemeler: 3 adet tavuk göğüs eti (fileto) 1 su bardağı haşlanmış nohut (zarları çıkarılmış) 500 gr Yoğurt 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı sıvı yağ 30 gr dolmalık fıstık 1 adet yufka 1 yemek kaşığı maydanoz kırmızı pul biber, tuz, karabiber kızartmak için sıvı yağ Pişirme Süresi: 45 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Tavuk göğüslerini margarin ve ayçiçek yağları ile birlikte tuz ve karabiber ekleyerek her iki tarafı da kahverengi olana kadar kızartın. Sonra soğuk su ekleyin. 45 dakika boyunca pişirin. Tavukları ince ince didikleyin. Ayırdığınız tavuk suyuna tavukları ekleyin, nohutları katın. Dolmalık fıstığı ve yufkayı kızartın. Yoğurdu iyice karıştırın. Nohutlu tavuk karışımını derin bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine dolmalık fıstıkları, maydonoz ve pul biberi serpin. Servis tabağının en üstüne veya etrafına kızarttığınız yufkaları ekleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.