ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Sıcak Domates Çorbası Damla Sakızlı Ve Yoğurtlu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256509)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:50 PM

Sıcak Domates Çorbası Damla Sakızlı Ve Yoğurtlu
 

SICAK DOMATES ÇORBASI DAMLA SAKIZLI VE YOĞURTLU Malzemeler: 4-6 Kişiliktir.


1)2 kilo domates

2)1/3 bardak saf zeytin yağı

3)2 tatlı kaşığı şeker (1tatlı kaşığı damla sakızı ile havanda dövülmüş olarak(küçük boy)

4)4 Çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu

5)Tuz ve karabiber

6)1 Baş sarımsak bütün olarak

7)2-4 Bardak iyi kalite tavuk suyu


Garnitür için:

1)1 Bardak süzme yoğurt

2)1 Tutam Arnavut biberi(kırmızı biber)

3)2-3 damla Damla Sakızı yağı

4)Yarım limon suyu

5)Yarım tatlı kaşığı beyaz biber

6)6 Tatlı kaşığı kesilmiş Frenk soğanı

7)3er yaprak taze kekikotu,kekik (yabani)(çok iyi doğranmış)


Hazırlanışı:

1)Izgarayı açın.

2)Domatesleri yıkayın.Ortadan ikiye bölün.Zeytin yağı ve limon suyu ile domatesleri karıştırın.Üzerine damla sakızınıi,şekeri,tuz ve biberi ilave edin.Sığ bir tavaya (hafif yağlanmış olacak)domatesleri yerleştirin.Tırtıklı bir bıçak yardımıyla sarımsakların tepelerini ve altlarını kesin.Bir aliminyum folyoya sarın ve fırının en alt bölmesine bu şekilde yerleştirin.Domatesleri iyice pişirin.(çok yumuşamış olmalılar)Yaklaşık 12-15 dakika kadar.Bir kaba dökün(domatesleri)Fırının derecesini 190C ye ayarlayın ve sarımsağı bir 10 dakika kadar daha pişmeye bırakın.(Yumuşayana kadar)Fırından alın ve soğumaya bırakın.


3)Sarımsağı ezin.Domateslerle birlikte mutfak robotunda parçalayıp karıştırın.Domatesler erimiş olacak.Gerekliyse süzgeçle süzün.Domates sarımsak püresini geniş bir tencereye yerleştirin.Isıtın ve et suyu ile zevkinize göre sulandırın.Üzerine ****z (zevkinize göre)zeytin yağı dökün.Biber,tuz ve limon ilave edin.

4)Yoğurt,kırmızı biber,damla sakızı yağı,limon suyu beyaz biberi karıştırın Çorbayı ayrı ayrı kaselerde servis edin.Üzerine kesilmiş frek soğanları serpiştirin.Taze kekikotu ve kekik yapraklarını servis etmeden hemen önce doğrayın ve üzerini süsleyin.Yoğurt karışımını kasenin ortasına yerleştirin ve servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.